lørdag den 22. december 2012

Tømmermændsmad i december


Hvis du er godt flad ovenpå de sidste 14 dages julefrokoster, men stadig ikke har fået nok af flæskesteg, så kan jeg anbefale en hjemmelavet flæskestegssandwich.


Hovedingrediensen er selvfølgelig stadig den skønne gris og en god gang hjemmelavet rødkål.


Rødkål
  • ½ rødkålshoved
  • 1 spsk. smør
  • 1½ dl. æblecidereddike
  • 2 spsk. ribsgelé
  • salt og peber
  • evt. stjerneanis
  • vand
Hak rødkålen groft og brun den i smørret i en stor gryde. Tilsæt eddike, ribsgelé og evt. stjerneannis og lad den koge ved svag varme en times tid. Hæld evt. lidt vand ved undervejs, hvis den er ved at koge tør. Smag på den efter ca. 45 minutter, hvis den er mør smages den til med salt og peber.


Til sådan en sandwich hører også agurkesalat.

Agurkesalat
  • ½ agurk
  • 1 dl. æblecidereddike
  • 2 spsk. ribsgelé
  • salt og peber
Skær agurken i tynde skiver, drys dem med salt og lad dem trække, mens du giver eddike og ribsgelé et opkog, indtil geléen er smeltet. Skyl agurkeskiverne, læg dem i en skål og hæld eddikelagen over dem. Lad dem trække til lagen er kold, og smag til med salt og peber.


Skær nogle gode skiver af et groft brød og smør evt. men en lækker mayo eller en remoulade og fyld med flæskesteg i skiver toppet med rødkål og agurkesalat.


Hvis du trænger til et frisk pust sammen med alt det fede, kan du servere denne skønne rødkålssalat til. Den er fast inventar på vores julebord som modspil til and og flæskesteg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar